Idrottsnutrition

Intresset för träning och friskvård ökar markant. Det innebär att det finns ett allt större behov för rätt vägledning, av kompetenta personer med rätt utbildning inom idrottsnutrition, som kan vägleda till en bättre fysisk prestation på både lägre och högre nivå. För att kunna prestera en så optimalt fysisk prestation som möjligt, spelar kosten en viktig roll i sammanhanget.

Vi i Greenyard jobbar aktivt med idrottsnutrition, och vet kostens inverkan på den fysiska prestationen och på hur ett väl individanpassat kostupplägg kan bidra till idrottarens uppsatta mål.

 

Vi har fördjupade kunskaper om kostens betydelse för fysisk prestation, förstår de bakomliggande mekanismerna för hur kost, vätskeintag och måltidsplanering påverkar prestation och återhämtning. Viktiga faktorer är uthållighetsträning, förberedelser inför träning samt under återhämtningsperioder.

Vi har också kunskap om hur människans immunsystem påverkas av träning samt känner till hormonernas påverkan på metabolismen vid fysisk aktivitet. Vi använder sig av olika kost- och hälsodataprogram i kombination med gedigna kunskaper inom näringslära och idrottsvetenskap.